Hur fungerar det med ROT Avdrag på målare i Stockholm?

För att få ROT Avdrag på målare i Stockholm är det viktigt att du anlitar en firma som har F-skatt. Det ska också tydligt synas redan i offerten att ROT-avdraget kommer att göras. Du behöver inte själv göra något för att avdraget ska dras av utan det gör den målerifirma som du anlitar.

Så fungerar ROT-avdraget

ROT-avdraget uppgår till max 30% av arbetskostnaden när du anlitar externa företag för att renovera ditt hem. Det är viktigt att du äger och bor i den bostad som uppdraget utförs i, annars har du inte rätt till avdraget och du kan få max 50 000 kr i avdrag per år. Även om det är företaget som utför uppdraget som ansöker om att få den avdragna kostnaden utbetald från Skatteverket så är det du som beställare som måste se till så att alla andra villkor är uppfyllda.

ROT Avdrag på målare i Stockholm

ROT-avdrag för att anlita målare i Stockholm

Den målerifirma du anlitar kommer själva dra av ROT-avdraget från din faktura. Tänk på att kontrollera detta innan du beställer uppdraget, det ska framgå redan i offerten. Oseriösa firmor som jobbar svart och inte har F-skatt kan inte ansöka om ROT-avdrag. Om du vill veta hur mycket ROT- och RUT-avdrag du använt under året så kan du logga in på Skatteverket.